Preaload Image
اعضای آزمایشگاه – اعضای فعلی – دانشجویان دکتری

نجلا نفیله

زمینه تحقیقاتی : —
بازه فعالیت در آزمایشگاه : از 1398
najla.nfaileh@ut.ac.ir

1

2

Citations: 0
h-index: 0
i10-index: 0
No. of Papers: 0

تحصیلات

کارشناسی : مکاترونیک – دانشگاه تشرین
کارشناسی ارشد : مکاترونیک – دانشگاه تهران
دکتری : برق و کامپیوتر – دانشگاه تهران

نجلا نفیله در سال 2011 لیسانس خود را در رشته مهندسی مکاترونیک در دانشگاه تشرین ، لاذقیه ، سوریه و کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی مکاترونیک از دانشگاه تهران ، تهران ، ایران در سال 2019 دریافت کرد. در حال حاضر ، او دانشجوی دکترای هوش ماشین و رباتیک دانشگاه تهران و عضو آزمایشگاه تعامل انسان ورباتTAAR Lab است. نجلا به عنوان یک دانشجوی کارشناسی ، در سه زمینه تحصیل مکانیک ، الکترونیک و علوم کامپیوتر دانش و تجربه کسب کرده است. او در چندین پروژه در زمینه طراحی و شبیه سازی سیستمهای مکاترونیک که چندین زبان برنامه نویسی را در آنها به کار برده کار کرده است. در سال آخر کارشناسی ، او هنگامی که روی پایان نامه کارشناسی خود کار می کرد ، در زمینه ربات های متحرک چرخ دار تخصص داشت. پس از فارغ التحصیلی ، نجلا به مدت هشت ماه به عنوان دستیار آموزشی در دانشکده مکانیک دانشگاه دمشق کار کرد. دوره هایی که او تدریس می کرد ترمودینامیک و مدلسازی و شبیه سازی بود. پس از آن ، او همچنین به عنوان دستیار آموزشی در دانشگاه تیشرین کار کرد. سنسورها ، هوش مصنوعی ، مدارهای الکتریکی ، برنامه نویسی با استفاده از MATLAB ، پردازش تصویر ، رباتیک ، CNC ، سیستم های انعطاف پذیر ساخت و سیستم های خبره برای دانشجویان دوره کارشناسی دوره هایی به مدت سه سال بود. در سال 2017 نجلا بورس تحصیلی دولت ایران را برای دانشجویان بین المللی دریافت کرد. در ایران او در برنامه کارشناسی ارشد مکاترونیک در دانشگاه تهران پذیرفته شد. در مورد پایان نامه کارشناسی ارشد ، او در همان زمینه تحقیقاتی روبات های متحرک چرخ دار که در دوره کاشناسی خود تخصص داشت کار می کرد. این پروژه مشکل آرایش کنترل تیمی از ربات های متحرک چرخدار غیرهولونومیک در حضور موانع در نظر گرفت. بعد از اینکه کارشناسی ارشد خود به پایان رسید، نجلا بورسیه دیگری از دولت ایران برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا دریافت کرده است. و در مقطع دکترا در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران پذیرفته شده است. او زیر نظر دکتر طالع ماسوله و دکتر کلهر در آزمایشگاه TAAR کار می کند. تحقیقات خود بر روی طراحی و توسعه حسگرهای لمسی متمرکز است که بعداً در کفش های هوشمند و کاربردهای مختلف استفاده می شود.

طراحی وساخت حسگر لمسی الهام گرفته از زیست برای کفش هوشمند

حسگرهای لمسی در دو دهه گذشته به دلیل پتانسیل آن در بسیاری از کاربردها ، مورد توجه بسیاری قرار گرفته اند. با الهام از پوست انسان ، آنها به عنوان پوست مصنوعی استفاده می شوند تا ربات ها را قادر به تعامل با محیط خود با ارائه اطلاعات مربوطه مانند فشار ، موقعیت ، شکل هندسی ، بافت ، دما و سختی جسم کنند. با نصب پوستی هوشمند بر روی قسمت های مختلف ربات ، می توانیم از تعامل ایمن انسان و ربات و کارهای گراسپینگ بدون آسیب رساندن به جسمی که در دست گرفته است اطمینان حاصل کنیم. یکی دیگر از موارد معمول استفاده در حسگرهای لمسی ، کاربردهای پزشکی مانند کفش های هوشمند است. از کفش های هوشمند می توان برای نظارت بر سلامت شخصی استفاده کرد ، جایی که می توان از طریق اندازه گیری فشار کف پا و تحلیل راه رفتن و استقرار ، سلامت فرد را در محل کار یا خانه کنترل کرد. این می تواند به تشخیص زود هنگام مشکلات سلامتی کمک کند و هزینه های درمان را کاهش دهد. علاوه بر این ، می توان از سنسورهای لمسی برای شناخت اشیا استفاده کرد.
با توجه به موارد ذکر شده، این پروژه به طراحی و توسعه یک سنسور لمسی برای استفاده در کفش های هوشمند و کاربردهای مختلف می¬پردازد. چندین فناوری برای ساخت سنسور لمسی وجود دارد. ما سه روش مختلف را برای انجام این کار پیشنهاد می دهیم. ابتدا سنسور فشار نوری طراحی و ساخته می شود. آرایه ای از این سنسور برای اندازه گیری فشار کف پا در نقاط مختلف کف پا روی کفی کفش نصب می¬شود. استفاده از حسگر فشار نوری مزایای بسیاری دارد از جمله کم هزینه بودن ، مقاومت در برابر دما و ساخت آسان. دوم ، ما یک ماژول لمسی ترکیبی را ارائه می دهیم که از پوست انسان الهام گرفته شده است. پوست ما از انواع مختلف حسگرهای لمسی تشکیل شده است. ماژول پیشنهادی از چندین سنسور فشار نوری و سنسور فشار بارومتری با تنظیمات مختلف تشکیل می¬شود. ما می خواهیم این پیکربندی ها را آزمایش کنیم تا از این بین ، طرح بهینه را انتخاب کنیم. یکی از مزایای استفاده از سنسورهای لمسی ترکیبی که با توجه به اینکه هر سنسور مستقل محدودیت های خاص خود را دارد با ترکیب چندین فناوری می توانیم این اشکالات را برطرف کنیم. مزیت دیگر این است که تفسیر دقیق و محکم تری از داده های جمع آوری شده داشته باشیم. این ماژول سنجش نیز در کفش ها و سایر کاربردها اجرا می شود. روش دیگر برای ماژول لمسی چند حالته با افزودن لایه دیگری در بالا یا زیر ماژول روش قبلی است. پس از نصب این سنسورهای مختلف در کفش ، یک مجموعه داده از نمونه بیماران و افراد سالم جمع آوری و تحلیل می شود و سپس از روشهای یادگیری ماشین مانند شبکه های عصبی مصنوعی ، ماشین بردار پشتیبان SVM و سایر موارد برای طبقه بندی و تصمیم گیری در موارد ناشناخته استفاده می شود.
منبع پایان نامه

کلمات کلیدی:

یادگیری عمیق
پوست های رباتیکی
شناسایی سیستم
شبکه های عصبی کانولوشن
حسگر نیرو/گشتاور
ندارد.