Preaload Image
اعضای آزمایشگاه – اعضای فعلی – دانشجویان کارشناسی ارشد

حسن جلالی

زمینه تحقیقاتی : —
بازه فعالیت در آزمایشگاه : از 1398
hasanjalali@ut.ac.ir

1

2

Citations: 0
h-index: 0
i10-index: 0
No. of Papers: 0

تحصیلات

کارشناسی : دانشگاه صنعتی سجاد
کارشناسی ارشد : دانشگاه تهران
دکتری : —

حسن جلالی مدرک کارشناسی را در رشته مهندسی برق گرایش کنترل از دانشگاه صنعتی سجاد مشهد در سال 1398 دریافت نموده است و عنوان پایان نامه کارشناسی وی، ساخت عصای هوشمند نابینایان می باشد، وی در طول دوره کارشناسی در زمینه برنامه نویسی میکرو کنترلر های Arduino ,AVR و اتوماسیون با plc کار کرده است و همچنین به طور تخصصی برروی زبان برنامه نویسی python و شبکه های عصبی و پردازش تصویر نیز کار کرده است و توانسته است در موضوعات هوش مصنوعی و کنترل در دوره کارشناسی 4 مقاله را به چاپ برساند . پس از آن برای ادامه تحصیل با کسب رتبه اول در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد مهندسی برق گرایش کنترل در سال 1398 وارد دانشگاه تهران شد و فعالیت خود را در آزمایشگاه تعامل انسان و ربات (تارلب) زیر نظر دکتر مهدی طالع ماسوله و دکتر احمد کلهر در زمینه کنترل ربات های موازی آغاز کرد .موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد حسن جلالی، طراحی و پیاده سازی سیستم کنترل برای ربات موازی 3 درجه آزادی دلتا بر مبنای روش های یادگیری است. کار او طراحی کنترل کننده ای مناسب برای گذاشت و برداشت هوشمند، با سرعت بالا، بوسیله بینایی ماشین می باشد که در صنایع مختلف کاربرد های بسیار زیادی دارد، در طراحی کنترل کننده از روش های هوشمند مبتنی بر پردازش تصویر، هوش مصنوعی و روش های یادگیری مانند یادگیری عمیق ویادگیری تقویتی استفاده می شود.از دیگر تخصص های وی بهینه سازی می باشد که در زمینه های الگوریتم های هوشمند مانند الگوریتم ژنتیک و الگوریتم ازدحام ذرات و همچنین بهینه سازی محدب کار کرده است، در زمینه کنترل در موضوعات کنترل بهینه و کنترل تطبیقی فعالیت های بیشتری انجام داده است . علاقه های او بیشتر در زمینه برنامه نویسی، رباتیک،شناسایی و مدلسازی، هوش مصنوعی ، بینایی ماشین و کنترل است.

طراحی و پیاده سازی سیستم کنترل برای ربات موازی 3 درجه آزادی دلتا بر مبنای روش های یادگیری

امروزه با پیشرفت علم رباتیک، که بسیار مورد توجه محققین و دانشمندان علوم مختلف قرار گرفته است، ربات‌ها به سرعت در حال جایگزینی در خطوط تولید صنعتی هستند. کاربرد رباتها در صنایع مختلف از قبيل کاربردهای صنعتی تر همچون گذاشت و برداشت و مواردی پيچيده همچون صنایع ماشينكاری با ابعاد کوچك و دقت بالا ، ماشينكاری چند محوره ،مونتاژ و جوشكاری تا کاربرد هایی حساسی نظير پزشكی و جراحی گسترش یافته است و نياز به دقت و سرعت بيشتر آنها احساس میشود
دو ربات دلتا ساخته‌شده در آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران (تارلب)، فرم استاندارد ربات دلتای سه درجه آزادی می باشند.در یکی از این ربات‌ها، موتورهای استفاده شده، از نوع AC Servo Motor از برند Kinco و سری SME و به همراه درایور است. توضیحات بیشتر در مورد موتور درآمده است. همچنین جعبه‌دنده استفاده شده از برند Apex Dynamics و از سری PEII و از نوع سیاره‌ای و با دقت بالا است و با نسبت تبدیل یک به پنجاه است. ودر ربات دوم نیز از موتور های Lenze استفاده شده است و نیز فاقد جعبه دنده می‌‌باشد.

ربات دلتا یک سیستم غیرخطی است. به منظور کنترل ربات با سرعت بالا، معادلات باید با سرعت بالا حل شوند. به همین دلیل نیاز است که پارامترهای سینماتیک و دینامیکی ربات مشخص باشند تا بر مبنای آن بتوان به کنترل سریع دست یافت.
برای سیستم های غیر خطی، به صورت عمومی راه حل تحلیلی و جامعی وجود ندارد. اما با استفاده از رویکردهای هوش مصنوعی و کنترل هوشمند، می توان موضوع طراحی انواع کنترل کننده ها را، به جای روش های کنترلی کلاسیک و تحلیلی، از طریق ابزارهای هوش محاسباتی و به طور ویژه الگوریتم های تکاملی و فرا ابتکاری پیش برد.
در این پروژه ابتدا معادلات دینامیکی سیستم و ماتریس‌های ژاکوبین ربات که نگاشتی بین فضای زاویه‌ای و فضای خطی حوزه دسترسی ربات است بدست می‌آوریم ، سپس براي كنترل هر سيستمي ابتدا نياز به شناسايي آن سيستم است. بنابراين به دست آوردن و شناسايي پارامترهاي هر رباتي اولين گام جهت كنترل آن ربات است، با توجه به این‌که در یکی از ربات‌های ‌دلتای مورد نظر، حرکت موتورها از طریق جعبه‌دنده به باوزها منتقل می‌شود از از روش‌های مرسوم شناسایی دینامیکی، مدل‌هایی برای قسمت‌های مختلف ربات از جمله جعبه‌دنده و … نیازمند می باشیم سپس باتوجه به اینکه یکی از اهداف مورد، دستیابی به گذاشت و برداشت هوشمند برای دلتا می باشد. در مرحله بعد به دنبال طراحی و برنامه نویسی ساختاری می باشیم که بتواند از طریق بینایی ماشین و سنسور های مسافت سنج موقعیت عملگر نهایی را بدست بیاورد و همچنین جسم را شناسایی کند و موقعیت آن را اعلام نماید، که این ساختار می‌تواند به عنوان باز خورد به سسیتم کنترلی کمک کند و از طریق آن کنترل بهتری را انجام داد. سپس با استفاده از الگوریتم‌های کنترلی، ربات کنترل می‌شود. هدف، رسیدن به کنترلی دقیق و پیوسته است که قادر به کنترل ربات بدون واردشدن ضربات و با سرعت مناسب است. در مرحله بعد، انواع کنترلرهای برای یافتن عملکرد مطلوب ربات و با توجه به توانایی‌های سخت‌افزار مکانیکی و الکترومکانیکی و درایورهای موتور، روی ربات پیاده‌سازی می‌شود. و در نهایت به دنبال پیاده سازی الگوریتم‌های هوشمند کنترلی و استفاده از روش های یادگیری و هوش مصنوعی در شناسایی و کنترل می باشیم.
منبع پایان نامه

کلمات کلیدی:

یادگیری تقویتی
شناسایی سیستم
کنترل هوشمند
ربات دلتا
شبکه های عصبی کانولوشن
یادگیری عمیق
ربات موازی
پردازش تصویر
ندارد.