Preaload Image
اعضای آزمایشگاه – اعضای سابق – دانشجویان دکتری

علی افلاکیان

زمینه تحقیقاتی : —
بازه فعالیت در آزمایشگاه : 1393 تا 1395
axa1550@student.bham.ac.uk

1

2

Citations: 69
h-index: 5
i10-index: 4
No. of Papers: 8

تحصیلات

کارشناسی : مکاترونیک – دانشگاه صنعتی اصفهان
کارشناسی ارشد : مکاترونیک – دانشگاه تهران
دکتری : رباتیک و هوش مصنوعی – دانشگاه بیرمنگام

علی افلاکیان مدرک کارشناسی را در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی اصفهان (IUT) ، اصفهان ، ایران ، در سال 2014 دریافت نمود. عنوان پایان نامه کارشناسی وی این بود: شبیه سازی و کنترل سینماتیک، دینامیکی، و همچمین مدل کردن ربات های کره شکل با استفاده از روش گشتاور محاسباتی و کنترل کننده PID ، وی در طول دوره کارشناسی خود در زمینه طراحی و ساخت صفحه توسعه برای ریزپردازنده های ARM ، برنامه نویسی AVR و اتوماسیون با PLC کار کرده است.
او در سال 2014 برای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی مکاترونیک در دانشگاه تهران ، تهران ، ایران پذیرفته شد. و فعالیت خود را در آزمایشگاه تعامل انسان و ربات تارلب آغاز نمود. پایان نامه کارشناسی ارشد وی بر روی ربات های معلق کابل متمرکز است. کار او مبتنی بر استفاده از بینایی برای دنبال کردن اشیایی است که برای اسپایدرکم مفید هستند.
در سال 2019 ، علی افلاکیان به عنوان محقق دکترا و پژوهشگر موسسه فارادی در دانشگاه بیرمنگام انگلیس انتخاب شد. کارهای او بیشتر در زمینه برنامه نویسی ، رباتیک ، هوش مصنوعی ، بینایی کامپیوتر و کنترل است. علاقه او برای استفاده از بالاترین سطح فن آوری هوش مصنوعی در کارهای جداسازی قطعات توسط ربات ها است. در حال حاضر ، او در حال کار بر روی پروژه ReLiB در موسسه فارادی است.
هدف از پروژه ReLiB ایجاد زیرساخت های فنی ، اقتصادی و قانونی برای بازیافت نزدیک به 100٪ از مواد موجود در باتری های یون لیتیوم بکار رفته در خودرو است. با این کار استفاده بهتری از منابع جهانی می شود و در نهایت تأثیر باتری ها در بهبود کیفیت هوا و کربن زدایی افزایش می یابد. ورود رباتیک به بخش زباله و بازیافت باعث افزایش بهره وری ، ایجاد ثبات در بازار مشاغل موجود می شود و همچنین می تواند با تهیه مواد اولیه با ارزش برای تغذیه در تولید بیشتر زنجیره های تأمین ، مشاغل را به انگلستان بکشاند. پروژه ReLiB تأثیر بسزایی در ایمنی ، اقتصادی و کارایی بازیافت باتری خواهد داشت در حالی که اثرات زیست محیطی این فرآیندها را به حداقل می رساند.

شناسایی دینامیکی و کنترل یک ربات کابلی فضایی به منظور تعقیب اجسام با پردازش تصویر

بحث ربات های موازی کابلی یکی از زمینه های رو به گسترش در علم رباتیك است که در دو دهه اخیر به آن بیشتر توجه شده است. این نوع مکانیزم ها شامل زنجیره های بسته سینماتیکی می باشند كه عملگر نهایی از طریق كابل به پایه متصل می گردد. انگیزه اصلی در استفاده از چنین مکانیزم هایی، جبران نارسایی های ساختارهای رایج مکانیزم های سری نظیر دقت كم، انباشتگی خطا، سختی كم و قدرت حمل بار پایین و همچنین جبران نارسایی ساختارهای موازی غیركابلی از جمله فضای كاری محدود و وجود تكینگی های زیاد داخل فضای كاری بوده است. از دیگر مزایای این نوع ساختار این است كه معمولا بسیار سبك تر از نمونه های سری و موازی غیر كابلی هستند
در این پروژه هدف اصلی کنترل ربات کابلی فضای نامقید بینا، ساخته شده در آزمایشگاه تعامل انسان و ربات، جهت تعقیب جسم یا اجسام به کمک پردازش تصویر است. در بین دسته بندی های مختلف ربات های کابلی، نوع نامقید آن نسبت به مقید کامل و بیشینه مقید چالش برانگیزتر است زیرا درجات آزادی ربات بیشتر از تعداد عملگرها بوده و معادلات سینماتیکی و استاتیکی دینامیکی، ربات به طور هم زمان باید در نظر گرفته شوند. برای کنترل هرچه بهتر یک سیستم به دست آوردن معادلات آن الزامی است. علاوه بر معادلات دینامیکی می بایست معادلات سینماتیکی و استاتیکی ربات های کابلی به دست آیند. به منظور یافتن موقعیت ربات در هر لحظه و استفاده از آن جهت کنترل ربات، دو روش جهت حل معادلات سینماتیک مستقیم ربات های کابلی نامقید، که یکی از چالش برانگیزترین مسائل در این ربات ها است، با هدف به دست آوردن موقعیت مجری نهایی پیشنهاد و از صحت آن اطمینان حاصل شد. کنترلرهای متفاوتی در این پروژه ابتدا به صورت شبیه سازی انجام شد و بهترین آن پیاده سازی عملی شد. به عنوان مثال می توان به کنترلر سینماتیکی موقعیت، کنترلر مودلغزشی، کنترلر تطبیقی و کنترل به روش گشتاور محاسبه شده اشاره نمود. همچنین سنسورهای مختلفی روی ربات، جهت استفاده از اطلاعات آن ها در الگوریتم های کنترلی، طراحی و روی ربات نصب شدند. در این راستا سنسوری جهت تبدیل نیروی خمشی به کشش با ویژگیهای منطبق بر ربات، جهت اطلاع از نیروی درون هر کابل، طراحی شد. کنترلرهای طراحی شده بر روی ربات کابلی موازی ساخته شده در آزمایشگاه پیاده گشته و نتایج آن ها حاکی از عملکرد مناسب این کنترلر ها است. در پایان به کمک پردازش تصویر عملیات تعقیب جسم توسط ربات صورت گرفته و الگوریتمی جهت تعقیب و در تصویر داشتن هر تعداد جسم پیشنهاد گردید.
منبع پایان نامه

کلمات کلیدی:

یادگیری عمیق
ربات موازی
ربات کابلی
شبکه های عصبی کانولوشن
مدل سازی دینامیگی
کنترل هوشمند
مدل سازی سینماتیکی بینایی ماشین
الگوریتم بهینه سازی
  1. Experimental study on the kinematic control of a cable suspended parallel robot for object tracking purpose
  2. Dynamic identification of the novint falcon haptic device
  3. Experimental dynamic identification and model feed-forward control of Novint Falcon haptic device
  4. Oscillation damping of nonlinear control systems based on the phase trajectory length concept: An experimental case study on a cable-driven parallel robot
  5. Computed torque control of a cable suspended parallel robot
  6. Path planning of cable driven parallel robots in the presence of dynamic obstacles via potential field using computed torque control method
  7. حل مساله سینماتیک مستقیم ربات‌های کابلی نامقید به منظور استفاده هم‌زمان در الگوریتم‌های کنترلی‎
  8. Solving the Forward Kinematic Problem of Under-Constrained Cable Driven Robots for Online Control Purposes